DN: Socialstyrelsens nya riktlinjer för sjukskrivning rosas

augusti 13, 2007 kl. 10:15 f m | Publicerat i Debatt, Mental hälsa, Psykisk ohälsa, Sjukskrivningar, Utbrändhet | Lämna en kommentar

I lördagens huvudledare ger DN Socialstyrelsen och Försäkringskassan beröm för arbetet med att ta fram nya riktlinjer för sjukskrivningar. Kritik framförs samtidigt till både nuvarande och tidigare regeringar för att krafttag inte har tagits tidigare. Man anklagas för passivitet samt symtomfokusering och vägran att titta på grundproblemen.

De nya riktlinjerna från Socialstyrelsen innebär rekommendationer om betydligt kortare sjukskrivningsperioder samt ett tydligare fokus på patientens situation i sin helhet. Exempelvis skall en patient som lider av utmattningssymptom på grund av stadigvarande konflikter rekommenderas att byta arbete istället för att sjukskrivas.

Även moderatbloggaren Mary Jensen ställer sig positiv till de nya riktlinjerna och förundras över att förslag på förändringar näst intill undantagslöst får negativt bemötande. Hon påpekar att en förkortad sjukskrivningsperiod i många fall skulle bidra till en snabbara rehabiliteringsperiod för patienten.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: