GP: Behövs folkhälsoinstitutet?

augusti 21, 2007 kl. 11:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter:

Göteborgspostens debattsida riktas stark kritik mot Folkhälsoinstitutet. Institutet anklagas för att vara en repressiv förmyndarapparat som med små steg försöker inskränka människors frihet. Som exempel kritiseras ett uttalande från FHI om att det är slut på champagnesputande, och ett förslag om att bygga om Sverige för att försvåra självmord.

Gunnar Ågren, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet, menar i en kommentar till artikeln att kritiken är överdriven och att de flesta av FHI direktiv och åtgärder är stöttande för samhället och bidrar till att göra tillvaron bättre för den stora massan.

”Ett förbud mot att spruta champagne ur 15-litersflaskor på andra restauranggäster ökar snarare den senare gruppen möjlighet till krogbesök. En av förklaringarna till att institutets arbete för ansvarsfull alkoholförtäring blivit en framgång är just att lugnare krogar med mindre berusningsdrickande och våld faktiskt ökar tillgängligheten och därmed ligger i både krögarnas, personalens och restauranggästernas intresse. En likartad effekt har man sett av rökförbudet.” (Gunnar Ågrens blogg)

Andra bloggar om:

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag köper inte 15-liter champagne så ofta så detta påverkar inte mig men jag vill inte bli nersprutad av den som har råd med det heller.. Fast det borde väl duga med att rubricera det som misshandel eller liknande… 🙂

  2. Personlilgen tycker jag att man får göra som man vill inom rimliga gränser, men att köpa 15 lit champagne för att spruta ut på folk ingår inte riktigt i vad jag tycker är rimligt =). Kanske man kunde ”krav-märka” champagnen så att 50% av beloppet går till välgörande ändamål, t ex färdighetsträningen ”bete sig som en människa” för brats…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: