Autism Speaks: Hjälp till föräldrar för diagnos av autism

oktober 22, 2007 kl. 10:46 e m | Publicerat i Autism, Barn&Ungdom, Digital terapi, Psykologi | 3 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Autism Speaks är vårt för tillfället mest förtroendeingivande organ för patienter och anhöriga till patienter med autism. Med hjälp av filmklipp på organisationens hemsida får föräldrar och anhöriga information om hur man autism identifieras. Liksom i Sverige brister sjukvården i USA på diagnostisering av sjukdomen vilket gör att föräldrar får vänta på diagnostisering med för sena interventioner som konsekvens. Sajten som lanserades förra vecka spås komma att bli en viktig informationskälla för såväl privatpersoner som professionella aktörer.

Läs mer om organisationen i USA Today eller titta på filmklippen själv >>

autism1.png

Andra bloggar om:

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Autism Speaks är väl en inte helt okontroversiell organisation. Själv gillar jag inte deras sjukdomsinställning och den åsikten delas av många.
  Man kan ju t.ex. kolla http://www.aspiesforfreedom.com/

 2. Ska kolla in den där sajten 🙂 Jag ogillar synen de har på autism i Sverige mot synen de har i Usa. I Sverige verkar fokus på att hitta problemet (om du har tur och helst inte har en tjej med autism) och sen försöka anpassa vardagen kring barnet efter det. Status quoe, ingen blir sämre men ingen blir hellre bättre/botad.
  Det jag läst mej till i USA är att fokus (om man snavar över den typen av organisationer) är att alla kan bli bättre och att varje barn ska via träning ha chansen att nå sin absolut maximala potential.
  Var i Sverige kan vi se prov på träning av barnet 15 till 40 timmar i veckan?
  Jag har sett film på film, på film med före och efter träning och det är STORA framsteg. Sverige? Tur om du får nån träning överhuvudtaget för ditt barn, allt handlar bara om anpassning.

 3. Autism Speaks?…. Men… glöm dem. De samlar in en massa pengar som de sedan ger sig själv i lön….. Dessutom sprider de falsk ”kunskap” om autism. De anser bl a att bara lågfungerande har riktig autism, medan de andra är bråkstakare som bara vill förstöra för ”de stackars barnen”, dvs alla som har en egen röst och åsikt måste ignoreras. De lever på att utnyttja de som inte kan tala för sig själva. Många är för farliga och oetiska metoder att försöka ”bota” autism, t ex spola bort det kvicksilver de ofta anser vara boven (Trots att vetenskapen säger att de har fel).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: