Debatt: Tonåringar saknar vuxenstöd

december 21, 2007 kl. 3:57 e m | Publicerat i Barn&Ungdom, Debatt, Depression, Föräldraskap, Psykisk hälsa | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

I en debattartikel i DN presenterar organisationen Bris, Barnens rätt i samhället, en studie om hur svenska ungdomar hanterar personliga problem. Nästan tiostusen 14 till 17-åringar tillfrågades om vart de skulle vända sig om de hade problem som de inte vill tala med sina föräldrar om. En stor andel av dessa, 26% svarade att de inte kom på någon alls och cirka hälften uppgav att det var svårt att tag på skolsköterska eller skolkurator om de skulle behöva det. Cirka hälften av de tillfrågade uppgav också att de inte kände till något om socialtjänsten.

I debattartikeln uppmanar Bris till ett större fokus på hur vuxna kan gå in och stödja ungdomar istället för det nuvarande fokuset repressalier, regleringar och övervakning. Vidare betonar man att det också är ekonomiskt försvarbart att satsa på tidiga stöttande åtgärder för ungdomar eftersom kommuners kostnader för ungdomar som tidigt kommer på ”glid” är dubbelt så stora som för andra ungdomar.

Läs hela artikeln i DN här >> 

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: