Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel

februari 4, 2008 kl. 11:20 e m | Publicerat i Ångest, Depression, Evidens, Kbt, Kognitiv beteendeterapi, Mental hälsa, Psykofarmaka | 8 kommentarer
Etiketter: , ,

Expressen rapporterar idag om det nya antidepressiva läkemedlet Voxra. Voxra skall påverka dopaminhalten i hjärnan istället för serotoninhalten som de flesta andra läkemedel påverkar. I intervjun med Expressen rekommenderar dock Bengt Westling, docent i klinisk psykologi vid Uppsala universitet, patienter som lider av depression att i första hand använda sig av kognitiv beteendeterapi (kbt).

Läs mer på Expressen >>

Annonser

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Rättelse till inlägget ovan: Voxra eller bupropion är inte alls en ny typ av antidepressivt läkemedel. Det togs fram så tidigt som 1966 och såldes under namnet Wellbutrin och är också rökavvänjningsmedlet Zyban. Wellbutrin i de doser som föreskrevs mot depression hade en benägenhet att ge allvarliga krampanfall och togs av den svenska marknaden. Man har nu modifierat frisättningen av bupropion och lanserat det som Voxra. Nu har krampanfallen tydligen minskat till 1 på 1000 för doser upp till 450mg /dygn. Räkna med att Voxra är ännu ett exempel på läkemedelföretagens sätt att tjäna stora pengar på gamla mediciner. Jag tycker att WeMind bloggens redaktion borde göra bättre källgranskning i fortsättningen…tack för en annars bra blogg.

 2. tycker denna fungerar alldeles utmärkt med undantag för 2 dagars hemsk migrän de två första dagarna mår jag mycket bättre än på länge och är inte så slö längre som med SSRI preparat sertralin som jag senast använde. Tyvärr sover jag mycket dåligt eller rättare sagt knappast något alls men det vänder tydligen efter ett tag.

 3. Hej jag har tagit voxra i 5 månader nu,, å inte känt någon effekt på mitt humör!! vet någon om denna medicinen hjälpt många? har ju provat alla möjliga mediciner nu, efexor och buspar var dom enda som funka å mig men bara i ca 9 månader.. fuck .. tacksam för svar=)

 4. psychoterapia bydgoszcz

  Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel | WeMind

 5. Psychoterapia a codzienne _Ycie

  Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel | WeMind

 6. psychoterapia

  Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel | WeMind

 7. marchlewicz.com.pl/inter..

  Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel | WeMind

 8. CHI Guitar Flat Iron

  Depression & ångest: Ny typ av antidepressivt läkemedel | WeMind


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: