Svd: Receptbelagd motion ökar välbefinnandet

april 2, 2008 kl. 2:21 e m | Publicerat i Ångest, Depression, Mental hälsa, Panik, Psykisk hälsa, Statistik | 1 kommentar
Etiketter: , ,

Lena Kallings, doktorand vid Karolinska institutet i Stockholm har under arbetet med avhandling om motions påverkan på hälsan kommit fram till att receptbelagd motion har en klar inverkan på benägenheten till fysisk aktivitet liksom på det mentala och fysiska välbefinnandet. Slutsatserna är dragna av en enkätundersökning från 300 patienter vid 13 olika vårdenheter över hela landet.

Läs mer på Svd >>

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Har själv funderat mycket på detta runt personer med svår Borderline/autism/adhd som när man minst anar det får omotiverade utspel. Vissa säger att det inte påverkar och andra säger att det kan vara bra att ”trötta ut” personen. Kan den egna erfarenheten av fysisk aktivitet/träning påverka denna typen av uttalanden. Själv har jag tränat mycket och upplever en stor mental tillfredställelse både före, under och efter träning. Min tes är att det för en person med ovanstående problembild mycket väl skulle kunna hjälpa i vardagen med daglig träning. Till och med flera pass om dagen.

    Vad tror ni?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: