Om

På WeMind-bloggen rapporterar vi om det senaste som händer inom psykiatri, psykologi och mental hälsa. Vi strävar efter att skriva intressanta områden om såväl forskning, politik och debatt inom dessa områden. Speciellt vill vi lyfta fram evidensbaserade metoder för svensk psykiatri, där kognitiv beteendeterapi idag har en nyckelposition.

Bakom bloggen står företaget WeMind AB som är en vårdleverantör av psykologisk behandling, huvudsakligen baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT). WeMind grundades 2006 som ett svar på den växande psykiska ohälsan i samhället samt bristen på effektiva behandlingsmetoder och tillgänglig specialistvård.

Ansvarig utgivare för bloggen är Urban Pettersson, VD för WeMind.

Har du tips om något som du tycker att vi bör rapportera om är du välkommen att kontakta Hillevi Brinkborg, som är sköter administrationen av bloggen. Maila till hillevi@wemind.se.

Läs mer om företaget WeMind och vår verksamhet här >>

WeMinds nya sömnprogram presenterades på Läkarstämman 2007.

wemind_logo.jpg

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag förstår fortfarande inte varför ni inte talar om vilka som står bakom bloggen WeMind. Alla seriösa publicister talar om vilka man är och vad man står för. Är man anonym är det svårt för läsaren att värdera innehållet. Källkritik och en offentlig diskussion blir också svårare. Jag uppmanar er att stå för vad ni skriver.

  2. Håller absolut med – vilken anledning finns det till att inte berätta vem som står bakom information av vilket slag det nu än må vara!? Utan att veta detta kan jag omöjligtvis tipsa mina ”kunder” om denna blogg.

  3. Inte bra! Och varför heter ni WeMind? Finns inget uttryck i engelskan – om man nu nödvändigtvis måste ha ett engelskt namn i Sverige – som heter WeMind. (We Care kanske kunde möjligen fungera.) Lägg till ett e i We = Wee Mind och det blir ett för era patienter synnerligen kränkande, skotskt uttryck ”Liten Hjärna”! Hur tänker ni? Har ni tänkt ö.h.t.?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: